Dhuha!~

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


pewwwiittt!~
rajin x i?!~
fuuuuuhhhh!~
semoga terus-terusan menjadi rajin...
cepat aminnn kan!

arinie tetibe dpt ilham nak update belog pasal tajuk nun kat atas sane
*mulut muncung *
biase ler
ilham nie sume dpt dri toilet...
erryeerkkk!~
pengotor gilosss!~
dah2 seteret to the point...



kelebihan dhuha...
alaaaa...mesti uoollsss nak ckp kan...nie dh biase dgr...
xpelah..
yang biase tu kite biasekan...
yang xbiase kena biasekan jugak...
kan?!~ 
*kaber line*

dhuha = rezeki
tau dh semua org tau dhuha tu maksud rezeki...
actually nk ckp..
kdg rezeki yg paling kite xsangka...
rezeki xkena mrh dgn bos even kite dh terfikir2 yang kite pasti akan kena mrh sebab buat silap...
rezeki makanan...
ini mmg kite dh nampak makanan itu sendiri rezeki...
rezeki yg Allah bg tu banyak...
yang kite nampak mesti duit...
makanan...
itu yang kite nampak..
tapi cube uollsss renungkan...
sedalam-dalamnya...
ewaaahhhhh
lelebih plak!~

ade rezeki orang lain yang Allah nk sampaikan melalui kite...
and at the same time we got the reward...
itu bukan dikire rezeki?
ini pendapat titewwww lerrr....
rezeki masa!~
masa nie mmg kite xnampak..
sebab tu islam menggalakkan kite bermuhasabah...
ape yang dah kite buat sepanjang hari...
saidina Ali pun pernah berkata
"ariini mesti lebih baik dari semalam..."
owh..ade sambungan lagi tp i hengat!~



okeyh...mase...
selalu kite pasti akan terasa xcukup masalh nak buat nie...
nak buat tu...
nak buat segala macam benda...
Allah memperluaskan masa kite dengan amalan dhuha...
xcaya?!~
org kata "xmencuba xtahu...xkenal maka xchenta..."

rezeki kesihatan!~
ni kekadang ade je org nampak
tp yang penting kalo solat sunat dhuha..
aim org mesti nak murah rezeki dari segi kewangan...
itu mmg xdinafikan...
kesihatan nie pun satu rezeki jugak tau...
sebab!~
kalo kite sakit pasti kite kena gie klinik kan?
kalo gie klinik kena kluar duit kan?
even kalo klinik panel uolsss still kena kluar duit kan?
duit minyak...duit makan kt luar...duit lrt...

rezeki dipermudahkan semua urusan!
veryone have their own urussan rite?
xkire lah urusan ape sekali pun...
samada untuk duniawi ataupun ukhrawi...
when it through it smoothly...
hati pun manyak senang maaaaa!~
eh...bukan iolsss jerk...
i though everyone same opinion...
cewwaaahhhh!~

everything yang kite lalui sepanjang hari...
absolutely rezeki dari Allah...
ape yang cheq kongsikan dri pengalaman cheq yang jarang2 buat dhuha tapi Allah still bg rezeki...
sebak nak!~
serius...
kalo Allah itu berkire...
pasti aku adalah orang yang dpt cikit sgt rezeki....

banyak lagi kalo nak diikutkan kelebihan solat dhuha nie...
banyak sgt...
uollsss cube sendiri...
uollss akan dpt rase..
ape kemanisan berdhuha...
omak den lamo dah suruh amalkan...


ingatan buat diri sendiri yang alpa lagi lepa...
ape salahnya..
Allah xminta lebih...
hanya...
sujud kepada DIA...
buat ape yang diperintahkan...tinggalkan ape yang dilarang...
simple!~



andai xmapu buat setiap hari...
buat lah seminggu sekali...
andai xmampu buatlah sebulan sekali...
andai xmapu..buatlah setahun sekali...
andai xmampu juga..
buatlah seumur hidup sekali...
buat kerana rasa bersyukur...
rezeki yang diberi xterkire...
*nanges*

"semoga hati kite terus-terusan dididik oleh Allah untuk terus beribadah sementara dunia masih lagi berputar..."

okieessss....
perkongsian yang cenonet dri  hamba...
cam ntah pape kan...
xpelah...
kalo uollsss dpt cikit dri ape yang  hamba tuliskan nie,,,
tuan tanah kedaong nie pun dh cukup bersyukur...
sgt bersyukur...
itu pun rezeki!~

Comments

Popular posts from this blog

Putri

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~