Einamin Dah Kawen

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::




Alhamdulillah.
setelah rintangan and dugaan yang datang.
biasalah dugaan orang bertunangkan.
kadang dengan family lain.
dengan bakal isteri/suami pulak lain.
macam2 hal. 
perkara biasa tengok situasi orang lain.
situasi sendiri belum tahu lagi.



dengan dua kali lafaz.
alhamdulillah. 
bersyukur.
sebab dua2 kawan aku.
Tahniah korang.
tapi ayat eina paling aku xkan lupa sampai bile2.



"nanti dah xduduk dengan korang "

padahal jarak rumah tu sekangkang kera je.
cuma tingkat yang lain.
bangunan yang sama.
cuma aku jelah susah sikit nak jumpa dia lepas nie sebab aku kerja tempat lain.
dieorang bertiga tu satu tempat kerja.



orang cakap bila kita dah serumah dengan seseorang kita akan kenal lebih walaupun baru kenal.
eceewaahhh.
pahit manis dalam rumah tu xpayah cakap.



memang banyak.
gaduh?
cuma bertumbuk jelah belum pernah.
biasalah mulut pempuan potpetpotpetpotpet xberhenti.


walaupun hari sabtu hujan xberhenti sepanjang malam.
majlis tetap meriah.
serius meriah sangat.
sangat2.
macam2 acara ada.
cuma nak amik bahagian je malu.
kahkahkahkah



lepas nikah ada acara tarian bollywood and pertandingan karaoke.
tengaok hadiah2 pun best.
nak amik part memang xlah sebab suara yang masuk tu semua sedap2 weyh.
serius sedap sangat.



rumah penduduk jarang2.
and memang susah nak nampak tapi orang yang datang.
masya Allah ramai sangat.
kiteorang pun teruja gilos.



malam nikah tu kiteorang terlambat sikit.
sebab sampai umah dieorang pun dah pukul 8 malam nak amik kunci.
siap2 around kol 9 sampai lah rumah pengantin.
sampai2 dah siap dinikahkan.
alhamdulillah.
datang tinggal nak makan and bergambar jelah.



bab bergambar memang lah xboleh lari.
rasa kalau ada pertandingan bergambar.
confirm dah tahu sape pemenangnya.



lagi2 kalau mijah as a leader.
confirm.
group korang akan menang.
opssss!~



xsemena kejerantut tercipta
Jejak Jejaka Jerantut for Shaza.




perjalanan memang jauh tapi seronok kalau x mana nak dapat pengalaman jalan2 gie negeri orang lain kan melainkan gie kenduri kawen.


itu perkara biasa.
sepanjang jalan hujan renyai2.
sampai malam.



tahniah lagi sekali korang!~
semoga berbahagia dunia akhirat.
saling membahagiakan antara satu sama lain.
and terus bahagia hingga kesyurga.
jangan gaduh2 selalu.
ceehhhh.

terima kasih jadi kawan yang baik buat kiteorang.
okeylah.
malas nak taip panjang2 dah.


got to go!
tata!~
Bye jerantut!
Ada masa ketemu lagi. Inshaa Allah
Terima kasih!


Comments

Popular posts from this blog

Putri

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~