Hana

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



Welcome to world Hana.
Alhamdulillah. 6/12/2016 telah selamat seorang khalifah yang terpilih untuk lahir kedunia.
due date hana sama dengan birthday maklong tapi ada beberapa kesulitan.
alhamdulillah selamat lahir.



nama diberi Nur Hana Zahra.

xpelah, yang penting hana and ibu selamat.



cucu pertama atok and nenek.
ofcoz jadi kesayangan semua orang.
sulong kan.
hahahhahaa
semua orang xnak lepas.



okey, maklong dah rindu kat hana.



mesti Acu xsabar nak balik kem sebab nak jaga hana 24hours.
 haritu balik dah tapi sebab demam, terpaksa cuit2.


Eh main jeling2 plak dia. Lempang karang.
Bila abah dengar mesti abah akan cakap macam ni

"Nana, yang kau nak lempang semalam pun masih xtanam lagi"


masalah kuning tu perkara biasa.
alhamdulillah, semakin hari semakin turun.
semoga terus cepat sembuh hana.
xpayah masuk hospital. kecian sebab kena amik darah sampai lebam2.
kalau aku jadi mak, confirm dah berjujurai air mata.


setiap kali semua orang balik masuk rupah, benda pertama tanya mesti 
"mana hana?"

"hana dah balik hospital belum?"

"mana hana ni xbalik2 nie. ramai agaknya kat klinik kesihatan tu"


budak tembam memang kena gomol jelah hari2.
yeaaa maklong dah lepas mandikan hana.
nenek kata maklong dah lulus nak kawin.
kahkahkahkah.
terus sakit dada aku.

okeylah.
got to go!~

Terima kasih!

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Hari Tua Akak!~

Selamat Hari Graduasi!~

Eh Penang 2!~