Sukan Taski ABIM Daerah Petaling 2017

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::


Minggu ni minggu kerja yang paling sikit.
kerja 3 hari je.
so, xdelah jeles sangat dengan housemate aku yang cuti sekolah seminggu tu.
sebab aku pun kerja 3 hari je.
paling jeles bila bulan 11 and 12 nanti.


semalam 27 Ogos 2017 berlangsungnya Sukan Tahunan Taski ABIM Daerah Petaling.
tiap-tiap tahun semenjak kerja nie memang jadi sukarelawan untuk sukan tahunan nie.
alhamdulillah.
cuma tahun nie je yang rajin sikit nak buat entry.
sikit je.

tepat jam 8.15 pagi je terus start even senarai budak and sukarelawan masih belum cukup.
ikut cara abang Muhammad memang akan start on time.
cepat mula cepat siap.

acara dimulakan dengan marching band a.k.a perbarisan anak-anak.





bukan main cecomel je masing-masing.
tapi bila tengok balik. taski fatimah memang kreatif.
cantik.
no wonder depa memang acara perbarisan.
tahniah Taski Saidatina Fatimah.


semuanya ada 20 acara.
12 acara individu and 8 acara kumpulan.



xbanyak sangat gambar yang ada sebab busy kat bahagian hadiah.
tahun lepas jadi penjaga A.
tahun ni amik kerja bahagian lain pulak.
saja nak tukar angin.


terima kasih tuan YDP ABIM daerah Petaling tolong.
sebab time ni cik temah kena tolong jadi bahagian pelepas jap.


ABIM Petaling Jaya and perasmi Sukan.
Mohamed Azlan bin Thajul Amin
TYDP ABIM Selangor.
terima kasih Alan dan isteri sudi luangkan masa untuk jadi perasmi and pemberi hadiah kepada pemenang.



the dulang girls.



selalunya Taski Fatimah menang acara keseluruhan.
tapi memang nampak lah kenapa Fatimah selalu mengungguli acara-acara.
Taski Fatimah ni ramai cikgu and x bertukar-tukar.
setakat ni memang nampak cikgu yang sama je bertugas.
tapi tahun ni Taski Fatimah menang tempat ketiga.
nampak kehebatan anak-anak kat Taski Fatimah. 
tapi tulah, bila tibe sekerat jalan je berhenti.
kebanyakannya semua macam tu
xtahulah kenapa.
kalau x dah banyak acara Fatimah boleh menang.


apa yang aku perasan Taski Khadijah ni tiap tahun aku jaga mesti dapat nombor dua.
xpernah lagi nombor satu dan nombor 3.
memang kat tengah-tengah je.
bagus betul.
Taski Assalam + Hidayah je xde gambar.
sejak kemasukan cikgu-cikgu baru kat dua Taski ni nampak kenaikan tadika nie.
Tahniah buat Taski Assalam + Hidayah.
semangat K.ros sebab jarang menang sukan tahunan.
gembira betul K.ros tahun ni.
Tahniah K.ros



wajah-wajah sukarelawan ABIM Petaling Jaya and PEPIAS Petaling Jaya.
terima kasih and tahniah semua.
semoga bertemu lagi di program-program akan datang.
Insyaa Allah.

alhamdulillah tahun ni cepat habis.
sebelum kol 11 dah habis.
kemas-kemas.
bergambar.
and and pengenalan sedikit.
dalam kol 12 dah siap semua.
balik boleh rehat-rehat jap sebelum gie kenduri kawen kat Putrajaya.
tahun lepas dah zuhur baru siap kemas.
alhamdulillah dipermudahkan segalanya.



Gadis-gadis ABIM Petaling Jaya.
eh paling utama sebab tu wajib masukkan.


okeylah.
got to go!~

Comments

Popular posts from this blog

Rasa Kecewa yang Diberi

Three of Us

Isu Agoda