Ayuh Bercuti!~

::: Bismillahirrahmanirrahim :::
::: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :::



major trhrowback sungguh!~
jenuh korek gambar satu-satu dari gallery handphone.
sabar jelah.

pagi tadi dok usha2 blog orang lain untuk amik tips2 yang berkenaan.
tu yang tibe-tibe terus nak major thowback saat2 bercuti.
percutian budget.
nak kata budget xdelah budget mana pun.
tapi percutian yang minggu ni rancang, minggu depan pergi.
tapi untuk Penang tu xlah.
kalau Langkawi and Kuantan tu betul.
hari ni rancang next week terus pegi.
bak kata temah 

"kenapa perancangan akan datang nie lama lagi? kenapa kite xpergi next week je?"


kalau ingat balik. Langkawi nie lah detik perjalanan kental 3 orang gadis.
eceeehhhh!~
Langkawi ni on the spot punya perancangan.
rasanya hari n buat keputusan.
esok cari hotel bagai.
lusa bertolak gie.
paling rare dalam sejarah buat kerja gile.
sebab hampir2 tak dapat tempat tido kot.
sabar jelah.
and paling banyak kiteorang gaduh.
first time kan gie bercuti bersama.
after that, malas nak gaduh dah.
kalau sorang nak gie sana sini.
nak itu ini.
ikutkan sajaaaaaaa.



masa ni zaman muka xtembam sangat.
sebab memang tengah berdiet.
sekarang tembam nak mampus!~
haish rindunyaaaa nak travel.
ikutkan hati memang nak gie je solo travel tp masih xbrani plak.




aku memang suka warna pantai.
suka tengok pasir.
suka semua tentang laut.
gunung.
langit.
semuaaanyaaaa
tapi aku dengan ombak laut xberapa nak kawan sikit sebab mabuk.
mungkinlah.

nie masa kat Port Dickson.
konon nak buat reunion geng2 bidadari hati.
tapi semua ada hal.
jadilah reunion budak rumah kiteorang je.
hahahahaa


hopefully lah penyakit aku yang xboleh tahan dengan ombak tu xberlarutan.
sebab aku suka pantai.
suka mandi pantai.
tapi bila naik darat.
kepala start pusing.
menyampah tau!~




bile ingat balik kt PD nnie.
teringat buat kerja gile.
konon nak overniter.
balik dari somewhere malam tu terus terbongkang tido.
kahkahkahkah
esok pagi pun lambat jugak bangun.
dalam kol 10 baru turun gie pantai.
nasib baik owner rumah tu bbaik.
kiteorang check out kol 3 without any charges.




nie masa gie Penang.
aku dah lama sangat-sangat teringin nak meneroka Penang.
kiteorang gie berlima naik myvi.
just bayangkan crowdednya.
nasib baik ada yang comey2.
kalau semua badan macam aku xtahulah mampat macam mana.




masa ni ade exhibition ape ntah.
kalau baca entry Penang tu tahulah.
dah setahun yang lepas.
xegt dah.
kebetulan datang Penang ada exhibition.
seronok gak lepak tengah2 padang sambil ditiup angin laut yang sepoi2 bahasa.
alahaiiii rindunyaaa


antara orang-orang yang terawal naik bukit bendera.
dalam kol 7.00 pagi kiteorang dah beratur beli tiket.
seronok.
even xcukup tido tp tetap enjoy.
rasa macam mimpi plak dapat gie sini.
hahahhaaa
serius macam xtercapai dek akal.


antara moment-moment yang dirindui.
buat prank bachelorette party untuk eina.
die tahu kiteorang nak buat makan-makan, lepak-lepak and tido somewhere else before die kawen.
tapi die xsangka kiteorang akan buat macam nie.
terharu die.
auchhhh.
sampai selok lah nangis.
part hias cecantik, beli belon, kek and semua nie die xtahu.
die cuma tahu nak mkn2 n lepak-lepak je.



serius best masa nie.
jenuh laa weyh.
masa ni masih bekerja sabtu ahad.
lepas kerja gigih laaaa gie kedai belon, amik kek, gie hias rumah ni cecantik, balik rumah and pergi.
kalau gaduh tu biasalah.
dah jadi adat resam buat kiteorang.
hahahahhahaa
alahai rindunyaaaaaaaaa


last vacation.
bulan berapa ae?
before puasa kalau xsilap.
gie kuatan.
nie pun unexpected punya plan.
saja nak berjalan sebab rasa macam dah lama sangat xberjalan.
last berjalan jauh tu gie Penang lah.
nie gie ke arah pantai timur plak.
insyaa Allah tahun depan ada rezeki ke Borneo plak.



xsabar rasanya nak bercuti lagi.
insya Allah semoga jadi lah kali nie.
sebab perancangan awal tahun nak gie sabah.
disebabkan banyak sangat halangannya.
xdapat nak teruskan.
kiteorang memang xboleh rancang lama2.
akan datang punya travel nie pun baru cakap-cakap last week.
macam dah lama sangat xgie bercuti.
bincang-bincang.
alhamdulillah dah booking.
tu pun bagi kiteorang macam lambat lagi nak pergi tapi dah booking memacam.
selalunya. hujung minggu nak gie, minggu nie baru booking semua benda.
semoga berjalan dengan lancar perancangan kiteorang.

Hai Perhentian!~ tunggu kedatangan kiteorang Okeyh!~
3 gadis Pingitan yang ayu nieh!~

okey lah got to go!~
Terima kasih!~

Comments

Popular posts from this blog

Rasa Kecewa yang Diberi

Three of Us

Handphone Hilang